De body zoals ik hem kocht

De p1800 was in een behoorlijk slechte staat toen ik hem kocht. Eigenlijk een belachelijk slechte staat als je je realiseert dat hij maar 11 jaar op de weg is geweest. De voorschermen zijn op verschillende plekken doorgerot. De achterschermen én de kont moeten ook slecht zijn geweest want ze waren al weggehaald. De vloerplaten en dwarsbalkjes onder de stoelen zijn doorgerot. Onder de motorkap is er ook het een en ander ten onder gegaan aan de roestduivel. 

Mijn vriend John had al een begin gemaakt met de restauratie. Hij had nieuwe achterschermen aangeschaft. Een ervan - de rechter- is al ingelast. De ander niet want de wielkuip die eronder zit is ook slecht. John wilde een originele nieuwe wielkuip vinden. Maar die was al lang niet meer verkrijgbaar. En daar strandde het.

In de afgelopen 26 jaar heb ik alle tijd gehad om nieuw plaatwerk te vinden. En dat is gelukt. Ik heb een nieuw front, nieuwe voorschermen, en nieuwe huidplaten voor de deuren. Daarmee kan dus zo'n beetje de hele carrosserie vernieuwd worden. Over die vernieuwing zal ik op de pagina restauratie een verslag bijhouden.