In en rond ons huis

Ons huis is een eenvoudig boerenhuis in Fougeret, ca 900 km van Utrecht. Fougeret is een 'lieu' (gehucht) in de gemeente Queaux. Het huis is primair bedoeld als vakantiehuis voor onszelf. Maar we vinden het heel leuk als ook anderen van Fougeret kunnen genieten, dus je bent van harte welkom!

Het heeft een eetkeuken, een woonkamer, drie slaapkamers en een eenvoudige badkamer. Het biedt 5 slaapplaatsen; 2 twee persoons bedden en een twijfelaar. Er is een kinderbedje aanwezig.  Het is eenvoudig en persoonlijk ingericht.  Er zijn veel boeken aanwezig en de gewone zaken die je in een gebruikshuis hebt. De keuken is compleet, we houden zelf erg van koken.

Het terras aan de achterzijde van het huis kijkt uit over het rivierdal van de Vienne. Eigenlijk kijk je bovenop het rivierbos. Het huis is het laatste van een gehucht van 5 huizen en een kasteel (zie http:\\www.fougeret.com). Wanneer je langs ons huis loopt kom je vanzelf in het bos en daarna bij de rivier. Het heeft een tuin van ca 1000 m2. Het is bijzonder stil. 'S nachts hoor je alleen de bosuil roepen. Verder helemaal niets....... 

In Fougeret kom je dan ook niet voor de gezellige drukte. Het is alleen leuk als je echt van rust houdt. Zelfs de camping van Queaux stelt niets voor. Maar er is wel een lekker strandje waar je kunt zwemmen in de rivier, petanque spelen of een biertje drinken. 

Niet dat er niets te doen is hoor. Kijk daarvoor op de pagina Wat is er te zien en doen?

Onderstaand zie je foto's van ons huis en de tuin.